Translate blog

5/14/10

nu am chef azi...

incep prin a preciza ca aceste cazuri sunt destul de rare raportate la numarul total de angajati ai Comisiei (circa 25 de mii). nu voi comenta nimic ci voi relata doar faptele:

sunt implicat (ca si IT) intr-un proiect ce presupune promovocare unui numar ridicat de evenimente cu impact european. un numar destul de restrans din aceste evenimente sunt deosebit de importante atat prin tema cat si datorita faptului ca la ele participa reprezentati inalti ai comisiei (comisari, sefi de directorate, sefi de unitati).

aceste evenimente au o promovare aparte pe siteul proiectului de care va spun. desi siteul proiectului are vizibilitate destul de ridicata, el ramane doar un proiect din cele multe ale directoratului. propun business managerului ca am avea de castigat daca aceste evenimente de importanta majora ar fi promovate pe portalul principal al directoratului.

cadem de acord si contactez divizia de comunicare. pentru a fi aprobate si afisate pe portal, evenimentele trebuie introduse in sistemul central de management si diseminare al stirilor si evenimentelor (sa-l numim N). divizia de comunicare ne asigura ca evenimentele vor fi tratate ca atare si promovate pe portal si in newsletter de indata ce ele sunt introduse in sistemul N. directia de comunicare adauga in CC doi posibili web editori ai unitatii de business de care apartine proiectul.

cum mesajul catre cei doi web editori era mai mult o rugaminte de asistenta, asteptam cuminti o reactie. dupa 2 zile primim un raspuns de la unul dintre ei: "i'm not touching the system N. i don't know what is it about and I don't introduce anything". era unul dintre editorii care practic este responsabil cu scrierea si promovarea de stiri si articole privind activitatea unitatii (si care cunoaste foarte bine de altfel procesele si sistemul N). celalalt editor nu
a zis nimic...

trimit un reply doar catre business manager (coleg de unitate cu editorul razvratit, avand chiar birourile unul langa altul) si ii spun sincer ca eu nu inteleg de ce nu vrea sa ne ajute din moment ce este chiar una din responsabilitatile sale. primesc raspuns: "it seems that X is very reluctant. contact the other editor". si continua intr-un alt email: "i don't wanna do a bit fuss about it...try to solve it on your side with the communication unit".

raspunsul meu a fost scurt la obiect: "i don't believe I should push anymore into this endeavor. once the events will be encoded the communication unit will do their job and publish the events". nu am mai primit nici un alt raspuns.

evenimentele nu au fost publicate nici in ziua de astazi...