Translate blog

6/8/10

Lantul slabiciunilor

Caragiale lucreaza si el la Comisie! Zilnic: prin celebrul lant al slabiciunilor birocratice...ergo:

proiectele de la Comisie...INTARZIEEEE administrativ (in general)! cu alte cuvinte, ele nu intarzie in mod exceptional :))

de mare exceptie sunt si urmatoarele sfaturi din categoria: Cum sa intarzii administrativ un proiect la CE?

  • Sfat 1 - incearca sa lucrezi cu acei colegi care pleaca in concediu sau se imbolnavesc des: daca pleaca colegu' in concediu (sau e bolnav) nimeni nu semneaza in locul lui, si cum este mare nevoie de semnatura olografa pentru aproape orice, contractul sau celebra Fiche de Circulation ramane blocata; daca ai norocul sa prinzi vreo 2 astfel de cazuri esti fericit: cel putin 3 saptamani intarziere ;)

  • Sfat 2 - nu verifica niciodata status-ul contractelor, fiindca daca esti norocos poti avea marea sansa sa nu mai gasesti contractul in format de hartie; in lunga lui calatorie printre departamente, inainte - inapoi cu furnizorul, tot dat din mana in mana pana la...curieri, contractul are mari sanse sa se piarda de tot :) Garantez ca functioneaza: eu am descoperit ca un contract se pierduse de 2 saptamani si nimeni nu stia/intreba, pana am avut proasta inspiratie sa il caut. Sa nu faceti asta niciodata! si veti avea mari sanse sa blocati proiectul pentru cateva saptamani bune ;)

  • Sfat 3 - ignora capitolul Contract Risk Management. Incepe recrutarile, lanseaza cererea, selectioneaza CV-uri, organizeaza interviuri, evalueaza candidatii. Adica vreo luna de treaba. Nu care cumva sa verificati daca aceleasi candidat a participat si la alte interviuri! Fiindca daca nu faceti asta, exista posibilitatea ca alt Directorat (mai strategic) sa va fure candidatul :) si sa il angajeze inaintea voastra. Deci, ramaneti fara candidat, deci incepeti din nou procesul de recrutare in cascada...deci inca 1 luna de treaba.

  • Sfat 4 - nu faceti nimic: un contract dureaza un mod normal intre 4-8 saptamani pana se semneaza :)
... Ahhh, si nu uitati sa vorbiti si cu: Madam Popescu, Madam Dascalescu, Madam Sachelarescu, Madam Piscupescu, Madam Iconomescu, Diaconescu, Preotescu...escu ;)