Translate blog

11/18/09

sunt ergonom, te rog foloseste-ma...

Ergonomy, usability, user friendly and easy navigatibility ... acestea trebuie sa fie calitatile sit-urile web gestionate de divizia de comunicare laolalta cu cea de IT.

Intrebarea este: cum sa facem ca paginile astea web sa poata fi citite, regasite si intelese usor de catre orice cetatean al uniunii indiferent de limba acestuia.

Eiii bine se pare ca ergonomia se lasa greu convinsa si este nevoie de multa insistenta si de investitii frumoase ca ea sa se arate: interviuri, teste, chestionare anonime, evaluari online... acestea sunt doar cateva din metodele folosite.

De curand a inceput un proiect in colaborare cu universitatea din Leuven care presupune utilizarea unui grup mixt de utilizatori, format din oameni de afaceri, avocati, studenti, etc, care vor trebui sa execute diferite scenarii web (de ex. cautarea unei legi sau a unei stiri) iar un calculator cu functii video le va filma miscarea ochilor.

La final se va realiza un raport de usabilitate ce va analiza eficienta in utilizare, stilul de cautare impus de site si gradul de oboseala generat de paginile web.

Asta doar ca sa nu fie nimeni stresat atunci cand cauta un job nou la comisie

ps: oare ergonomia salveaza si birocratia?