Translate blog

11/15/09

Networking de voie sau de nevoie?

esti in retea?

Raspunsul la aceasta intrebare a devenit un element de evaluare al gradului in care ne implicam, comunicam si colaboram in fiecare zi pentru realizarea proiectelor personale sau profesionale.

Comisia te sprijina in aceasta initiativa de a face parte dintr-o comunitate si ofera numeroase oportunitati de networking chiar din prima zi. Newcomers welcome days (2 zile) iti permite chiar din primele ore de comisie sa cunosti zeci de colegi (la fel de noi ca si tine) cu care poti schimba impresii si pe care poti sa ii faci membri cu drepturi depline in reteaua ta. Si asta e doar inceputul fiindca dupa aceasta sesiune, trebuie sa urmezi un alt workshop obligatoriu de 2 zile in care poti discuta informal despre problemele de care te-ai lovit in primele tale luni de activitate european comunitara.

De ce oare comisia te trimite sa faci socializare, in loc sa te inchida intr-un birou izolat de lume, de unde sa trebuiasca sa produci zilnic zeci de pagini de birocratie?

Pai in primul rand fiindca a fi european inseamna a fi in contact cu altii, inseamna sa cunosti alte mentalitati, alte conceptii de viata si moduri diversificate de lucru, inseamna sa gandesti la nivel global nu doar national si inseamna sa intelegi ca tocmai ai devenit un factor de schimbare europeana.

Mesajul e simplu: trebuie sa fii deschis, sa fii interconectat si sa comunici!

Iar daca a inceput sa iti placa ideea de networking, atunci poti descoperi multe alte posibilitati de a imbina socializarea cu hobby-uri sau cu activitati sociale: exista numeroase mese de discutii, cluburi de sport, cercuri de orice fel si in permanenta apar sau poti genera oportunitati informale de a cunoaste oameni si poate noi prieteni.

Aceasta abordare strategica a comisiei este de altfel una foarte importanta, deoarece sistemul este deseori ingreunat de birocratii specifice unei astfel de organizatii complexe, iar o comunicare rapida si eficienta in retea este o cerinta de baza.

Asa ca daca aveti drum pe aici va invit la un pranz de networking sau macar la o cafea intre prieteni :)