Translate blog

12/2/09

Nu vreti factura?

Din ultimele statistice reiese ca 1 milion de companii din totalul de 23 de milioane (la nivel EU-27) folosesc deja factura electronica. Cu alte cuvinte, atunci cand oricare 2 din cele 1 milion de companii vor dori sa faca afaceri impreuna, nu vor mai folosi factura pe hartie ci un sistem de plati integrat in care toate informatiile financiare si de plata se vor realiza prin mijloace electronice. Gasiti analize, statistici si ultimul raport pe E-Invoicing aici.

Aceasta este o directie strategica a Comisiei si in viitor vom auzi din ce in ce mai mult despre noi directive si decizii pe aceasta tema. E-invoicing este un pilon al planului ICT pentru urmatorii ani, ce poate genera economii colosale la nivelul tarilor membre.

Malheureusement, Romania se pare ca inca nu vrea sa renunte la minunatele facturi tiparite pe imprimante matriciale, si interesul aratat fata de aceasta strategie este EGAL CU ZERO. Drept dovada ca nu avem nici macar 1 singur reprezentant in grupurile de lucru si analiza infiintate la nivelul Comisiei: una dovada aici, alta dovada aici...

Bine insa ca vanzarea de facturi pe hartie in Piata Bucur - Obor nu va fi afectata...